Lokal suksess på NC1

Litt forsinket løpsrapport 🙂 Helgen 30/4-1/5 arrangerte Bombk årets første Norgsecup runde på kunstgressbanen vår på Nore Neset. Årets serie er som følger: NC1-Nore Neset-astro__ NC2-Skien-astro__ NC3-Oslo-astro__ NC4/NM-Innherred-jord__NC5-Trondheim-(usikker hvilken bane, men kanskje på astrobanen til innherred). Nytt for året er at NM teller med i Norgescupen, noe som bør være bra. Men; tilbake til løpet. Til tross for litt sur vind og noen få regndråper innimellom, var vi tross alt ganske heldig med været.

Vi hadde som vanlig lagt ned noen timer for å shine banen, ingen stor ombygging, men litt småjusteringer her og der, det fungerte bra. Det var bra med tilreisende på løpet, men konfirmasjoner og alt mulig annet greier førte til at mange lokale helter manglet. Men det var tross alt flere deltakere enn i Skien runden etter så vi får være fornøyd.

DSC_1501

Kvalifisering 2wd:

I kvalifiseringen var det Roy Gjemble sin Schumacher som satte standarden med å vinne alle tre rundene og ta en grei TQ med drøyt fire sekunders margin ned til Teamkompis Sindre Reitan. Lokale Bombkere som kom seg til finalen var Filip Rød-Kyosho, Sveinung Nå-Xray, Fredrik Rasmussen-Schumacher og Jostein Helland-Kyosho.

I rekrutt klassen var det bra oppmøte med ni biler påplass. SC og rekrutt kjørte sammen i finalene og det ble spennende finaler og god stemning blandt de unge som var med der.

Klart for start i rekruttklassen

Finaler 2wd:

Treningsfinalen ble vunnet av Roy, men med Bombk på andre og tredjeplass med Fredrik og Filip kunne man ane at noe var i gjerde… TQ mann Roy Gjemble brøt tidlig både A1 og A2 og pluttselig var det helt åpent om plassene på pallen. Sindre ledet A1 komfortabelt hele veien og vant med ti sekunder. Jostein kom helt sist ut i A1 og lå over ti sek bak lederbilen etter krasj på første runden. Normalt sett er det da kjørt, med sålenge man har blitt gammel nok har man lært at man aldri skal gi opp. Undertegnede klarte å kjøre seg helt opp til en andreplass. Frode Skauen ble nr 3 med sin TLR og lokale unggutten Filip rød ble nr 4 med sin Kyosho. A2 ble uhyre jevn mellom Marius Kristensen-Serpent, Frode, Jostein og Sindre. Marius vinner denne  noen tideler foran Frode. Og Jostein er bare noen tideler foran Sindre på tredje og fjerde. Før siste finale skjedde det som så ofte skjer… det kommer noen dråper og dekkvalg og taktiske vurderinger må til. Det er bare litt, så det er liksom for tørt for regndekk men for vått for tørrdekk, så det blir glatt uansett. Man rekker heller ikke så mye justeringer så undertegnede rakk bare såvidt å sette på grønne ballistic foran og bak samt å heve bilen litt for å få litt mer grep. Vi lokale har kjørt noen runder på Nore Neset på glatten og spesielt Filip imponerte stort i denne finalen. Han kjørte seg opp fra tiende plass og holdt Jostein og Roy bak seg hele finalen og tok seieren i A3.