Info ang innekjøring i Gymsalen på Os Skule i vinter

Også i vinter har vi sammen med Os Skule og Bjørnafjorden kommune fått lov å bruke gymsalen hver «oddetallshelg» fra november til mars. Her er praktisk info ang biler og klasser vi kjører:

M-Chassis: Små og rimelige Tamiya biler som er en populær rekrutt/ulisensiert klasse som passer for alle. Slicks gummidekk som kan smøres med MR33 dekkmiddel. Klubben har lånebil.

Fronti: Touring biler med drift på framhjulene som er en populær rekrutt/ulisensiert klasse som passer for alle. I løp er det 17.5T Slicks gummidekk som kan smøres med MR33 dekkmiddel.

Touring: Lisensiert klasse som de fleste kjører med 13.5T motor. Både skum og gummidekk kan brukes. men det er gummidekk som brukes i løp. «Luktfri» dekksmøring er tillatt.

1/12 Track: Lisensiert klasse som de fleste kjører med 6.5T motor. Det kjøres med skumdekk og «luktfri» dekksmøring er tillatt.

Formel/Supastox/Drift etc: Eksempel på andre klasser som vi ser innimellom på banen og som vi tror vil bli mer vanlig fremover.

1/10 buggy: Vi kjører buggy helst på skumdekk, evt på slick helt uten pigger. (Dekk med pigger kan ikke brukes inne på ETS teppene vi bruker på Os.) Dekkvask eller dekksmøring er IKKE godkjent i offroadklassene.

Short Course: Populære begynnerbiler som også kan kjøres inne i gymsalen. Der bruker vi orginale Trx Slash dekk, skum eller slick. Ingen pigger og ingen dekksmøring. Vi pleier ikke å arrangere løp i Short Course innendørs. Kun ute, der banene er litt større

Generelt: Pass på at bilen din ikke har løse skruer eller spisse kanter på karrosseri etc som kan skade teppene. Bilen må også være ren og ikke lekke olje fra dempere eller diff. Off Road biler må ha tapet eller beskyttet dempertårn, spoilere etc. Vi bruker batteri og ladere som er godkjent for salg i Europa. Det skal lades i lipo-safe pose. 2S batteri, max 8,4 V er regelen i løp og anbefales generelt alltid. Vi pleier å dele opp kjøretiden slik at flest mulig med samme eller tilsvarende biltype kjører samtidig

Artikkel under arbeid/ Oppdateres