Informasjon til deg som skal kjøre løp

Sjekkliste for deltagelse i løp

Tidligere har det vært litt utfordringer med at endel deltakere ikke har hatt «formalitetene» på plass før de stiller til radiobilløp. Vi syns det er veldig kjekt at folk stiller til løp, men syns også at det er vitkig at folk har alt på stell. Jeg kommer derfor til å liste opp de tingene du MÅ ha på stell for å få lov til å starte løp. Listen er delt inn i tre kategorier, der vi snakker om de tingene som må med på ALLE LØP, de tingene som må være på stell for KLUBBLØP og de tingene som må være på plass for VESTLANDSMESTERSKAP/NASJONALE LØP

ALLE LØP:

Dette er de tingene du må ha på stell for å kunne stille i alle radiobilløp, Det er ikke så mye, men det er litt.

Transponder:Du må ha en tellebrikke i bilen som registrerer rundene dine, denne er påført ett nummer som dukker opp på tellepcen. Dette nummeret skal registreres når du melder deg på via MYRCM, det kan også være lurt å lagre ett bilde av dette nummeret på telefonen, sånn at du har det tilgjengelig når vi sjekker listene, og du slipper å fikle med å lese de små tallene med brikken i bilen. Klubben leier som oftest også ut transponder på de fleste løp. Sjekk invitasjonen for detaljer rundt dette.

Lipopose: Brannsikker pose for lading av batterier, dette er ett krav både på løp og trening for å redusere brannfaren.

Påmelding: Påmelding gjøres via myrcm.ch, link finner du på klubbens nettsider. Vi pleier også å legge ut en direktelink på klubbens facebookside. At du melder deg på på denne måten er til stor hjelp, om du har vanskeligheter går det an å sende en melding til enten en erfaren klubbkamerat, eller en av oss i Styret.

Påmeldingsavgift: De aller aller fleste løpene vi arrangerer har en liten påmeldingsavgift, denne går til innkjøp av premier, drift av telleanlegg og generell drift av klubben. Vi har som regel kortterminal på store løp, men som de sier. Cash is King. Halv pris for deltagere under 18, barn under 13 som er medlem av klubben, kjører gratis på de fleste løp

KLUBBLØP:

Med klubbløp mener vi små løp som ikke er endel av Vestlandsmesterskapet eller nasjonale løp. Dette kan være alt fra treningsløp/torsdagsløp til større happeninger som klubbmesterskap eller teamløp

Her må du ha alle de tingene som er nevnt over, men du også sørge for å ha…

Kontigent: Klubbløp er for klubbens medlemmer, og kontigentinntekt er den viktigste inntektskilden til klubben. Kontigenten er for tiden kr 480,- for voksne, og 180,- for deltagere under 18. Vi vil ha oppdaterte lister med på løp, men betaler du kvelden før eller lignende, ta med en bekreftelse på betalt kontigent. Kontigent løses via minidrett.no, eller ved at vi sender deg pdf faktura med kidnr og betalingsinfo. Har du ikke betalt kontigent før løpstart vil du enten få mulighet til å betale på stedet, eller nektet start.

VESTLANDSMESTERSKAP/NASJONALE LØP

På regionale og nasjonale løp, dvs VM runder og Norgescup/NC er det krav om at man har betalt lisens fra NMF i tillegg til de andre tingene vi har snakket om over. Lisens kjøpes via NMF sitt sas system https://sas.nmfsport.no/Pages/Login.aspx (NB! Dette systemet er fersk og har endel småfeil som gjør at en del har problem med bestillingen, men spør om du står fast. Enkel forklaring på hvordan man går fram kan du finne her: lisens2016.

Du må først være registrert medlem i klubben før det er mulig å kjøpe lisens. Vi opererer med tre typer lisens i tillegg til Barnelisens. Barnelisens er gratis og gjelder fra 0-13 år, det er eneste lisensene som har forsikring for utøveren inkl i lisensen. De vanlige lisenstypene er listet opp under:

FUNLISENS:

Denne kan også kjøpes på banen om du skal kjøre ett løp med krav om lisens, og du har glemt å ordne lisensiering på forhånd. Den koster ca 150kr og du kan ikke kjøre Norsk Mesterskap med denne, kun Vestlandsmesterskap eller Norgescup. Den gjelder for hele året om du har bestilt den gjennom sas.nmfsport systemet, men den gir ikke rett til å opptjene poeng i sammendraget.

NASJONAL LISENS:

Skal du kjøre mer enn ett løp i enten VM eller norgescup/NM er det denne du skal ha, denne gjelder for ett helt kalenderår og koster for tiden ca 500kr Denne må du forevise når du registrerer deg på løpsdagen, og uten denne, må du enten løse funlisens eller la være å kjøre. Denne er også tilstrekkelig for å kjøre Nordisk Mesterskap. Nasjonal og EFRA lisens kjøpes også gjennom NMF sine nettsider. https://sas.nmfsport.no/Pages/Login.aspx

EFRA LISENS:

Har du internasjonale ambisjoner og planlegger å kjøre utenlandske løp eller internasjonale mesterskap som EM eller VM må du løse en internasjonal EFRAlisens. Denne gjelder selvfølgelig også på norske løp. Denne kjøpes på samme måte som de andre, og må forevises på løpsdagen. Prsi er ca 1100kr

Dette kan virke litt mye å ta inn, men det er ganske enkelt. Kort og greit kan vi oppsummere at om du har tenkt å kjøre litt løp så trenger du å betale kontigent til klubben, ha lisens og å lære deg å registrere deg til løp via myrcm.

Vi opererer etter det eldgamle prinsippet om «ingen hender, ingen kake», det innebærer at om du ikke har betalt kontigent og lisens der det gjelder når løpet starter, så får du ikke delta.

Men frykt ikke, hjelpen er nær. Er det noe du stusser på ta kontakt enten med styremedlemmer på facebook eller erfarne racere på banen, så får du svar på det meste. Står du helt fast, kan du gå innom Radiostyrt modellhobby i markeveien og få kyndig veiledning av Jostein Helland, eller i verste fall tvinge han til å gjøre det for deg.