Løpsrapport Norgesmesterskap innendørs 2024

Norgesmesterskapet innendørs på teppebane i klassen 1:10 offroad 2wd og 4wd vart helgen 16-17 mars arrangert av Bergen og Omegn Modellbilklubb i aktivitetshuset på Nore Neset. Førere fra store deler av landet hadde tatt turen til Os utenfor Bergen denne helgen for å kjempe om den gjeve tittelen. Allerede onsdagskveld startet klargjøringen med å fylle biler med hopp og utstyr. En fantastisk dugnadsgjeng var på plass i hallen fra torsdag morgen og rigget bane, rampe og teknisk. Fredagskveld kunne klubben presentere en arena til et NM verdig.

2wd Norgesmesterskapet innendørs på teppebane i klassen 1:10 offroad 2wd og 4wd vart helgen 16-17 mars arrangert av Bergen og Omegn Modellbilklubb i aktivitetshuset på Nore Neset. Førere fra store deler av landet hadde tatt turen til Os utenfor Bergen denne helgen for å kjempe om den gjeve tittelen. Allerede onsdagskveld startet klargjøringen med å fylle biler med hopp og utstyr. En fantastisk dugnadsgjeng var på plass i hallen fra torsdag morgen og rigget bane, rampe og teknisk. Fredagskveld kunne klubben presentere en arena til et NM verdig. En lang lørdag var tidlig i gang med treningsomganger for 2wd. Her fikk førerne sin første test på banen. 2 omganger med organisert fri trening ble etterfulgt av 2 omganger med kontrollert trening der en skulle skille førene på sitt nivå. De 3 beste rundene sammenlagt skulle danne grunnlaget for hvilke heat en startet kvalifiseringen.

Topp 10 etter trening: 1. Daniel Kobbervik 2. Adrian Søgnesand 3. Vincent Rüger 4. Alexander Gjemble 5. Mathias Fink 6. Peter Stein 7. Bastian Andreassen 8. Martin Skar 9. Daniel Tønnesen 10 Mats Isaksen

Kvalifisering Nye heat var presentert og kvalifisering i gang, Daniel Kobbervik satte opp tempoet og var den eneste som leverte 21 runder. Alexander Gjemble og Vincent Rüger var de som kom nærmest med sine 20 runder. Robert og Martin Skar klarte å kvalifisere seg inn til A-finale begge 2, så da var det duket for en far/sønn duell i f inalene.

Topp 10 etter kvalifisering: 1. Daniel Kobbervik 2. Alexander Gjemble 3. Vincent Rüger 4. Adrian Søgnesand 5. Mathias Fink 6. Bastian Andreassen 7. Peter Stein 8. Martin Skar 9. Robert Skar 10. Audun Hagesæter

Finaler I A-finalen satte Daniel Kobbervik opp farten sin og kjørte komfortabelt inn til seier. For Alexander Gjemble, Vincent Rüger og Adrian Søgnesand ble det en kamp om de 2 siste plassene på pallen. Siden Daniel hadde sikret seg seieren i de 2 første finalene så ble det Alexander som vann den siste finale og dermed 2.plass på pallen. Vincent gjorde nok til å sikre seg 3.plass. I Far/sønn duellen var det den unge føreren Martin Skar som gikk av med seieren og sikret seg samtidig tittelen som Junior Norgesmester.

I B-finalen var det en kamp mellom Mats Isaksen og Ola Olsen. Etter 2 spennende finaler der det skiftet en del med hvem som ledet vart det tilslutt Ola Olsen som vant. I åpen klasse lørdag stilte det til sammen 10 førere av forskjellig ferdighetsnivå. Det var Marcus Askvik Mikkelsen som vant foran Torstein Tveit og Conrad Rye-Holmboe

Sammenlagtresultat 2wd: 1. Daniel Kobbervik 2. Alexander Gjemble 3. Vincent Rüger 4. Adrian Søgnesand 5. Mathias Fink 6. Bastian Andreassen 7. Peter Stein 8. Martin Skar 9. Audun Hagesæter 10. Robert Skar 11. Ola Olsen 12. Mats Isaksen 13. Daniel Tønnessen 14. Daniel Solberg 15. Mikal Helland 16. Arve Hagesæter 17. Jostein Helland 18. Eirik Midtun 19. Endre Grøttå 20. Bjørn Tore Helland 21. Eik Leander

Allerede lørdagskveld startet den organiserte treninger med 2 omganger før hallen stengte sent om kvelden. Hallen åpnet tidlig søndag og fortsatte med kontrolert trening der det ble satt opp nye heat etter rankingtidene.

Topp 10 etter trening: 1. Daniel Kobbervik 2. Adrian Søgnesand 3. Mathias Fink 4. Vincent Rüger 5. Alexander Gjemble 6. Martin Skar 7. Peter Stein 8. Bastian Andreassen 9. Mats Isaksen 10. Robert Skar

Kvalifisering: Etter treningen vart det satt opp et hinder ved hoppet før tellesløyfa. En pinne vart skrudd fast for å hindre kutting av svingen. Det gikk ca 1 minutt i toppheatet da konsekvensen av pinnen viste seg. Daniel Kobbervik og Adrian Søgnesand klippet bærearm fremme på bilene. Løsningen ble tilslutt å polstre pinnen med skummgummi. Det og at førerne endret kjøremønster der så gikk det stort sett bra. Daniel Kobbervik viste seg igjen å være raskest, han sikret seg første startspor foran Adrian Søgnesand og Vincent Rüger.

Topp 10 kvalifisering: 1. Daniel Kobbervik 2. Adrian Søgnesand 3. Vincent Rüger 4. Mathias Fink 5. Alexander Gjemble 6. Peter Stein 7. Martin Skar 8. Bastian Andreassen 9. Ola Olsen 10 Daniel Tønnessen

Finaler: Før første A-finale fikk Bastian Andreassen problemer med bilen og valgte da å ta en timeout, dermed ble starten utsatt med 8 minutter. Bastian jobbet raskt og fikk bilen til start men dessverre så varte det bare i 4 runder. Problemene fortsatte før A-finale 2 og nok en gang tok han timeout, heldigvis for Adrian Søgnesand som knakk en bærearm på oppvarmingsrunden. Han var i ferd med å gi opp da en gjeng samlet seg for å hjelpe og fikk Adrian klar til start. Daniel Kobbervik sikret seg seieren sammenlagt forran Adrian Søgnesand og Mathias Fink. Martin Skar sikret seg junior Norgesmesterskap tittelen i denne klassen og.

B-Finalen ble vunnet av Mats Isaksen forran Robert Skar og Audun Hagesæter. Det ble også arrangert åpen klasse søndag med 11 deltagere. Det var Marcus Askvik Mikkelsen tok seieren forran Halvor Olsen og Torstein Tveit.

Sammenlagtresultat 4wd: 1. Daniel Kobbervik 2. Adrian Søgnesand 3. Mathias Fink 4. Alexander Gjemble 5. Vincent Rüger 6. Martin Skar 7. Bastian Andreassen 8. Daniel Tønnessen 9. Peter Stein 10. Ola Olsen 11. Mats Isaksen 12. Robert Skar 13. Audun Hagesæter 14. Jostein Helland 15. Eik Leander 16. Bjørn Tore Helland

Se rapporten med bilder her: